1% + 5% και ξεμπέρδεψες με τη φορολογία (στη Ρουμανία)

Μετά την ανακοίνωση της Κυβέρνησης στην Ελλάδα για τη μείωση του φόρου μερίσματος στο 5%, πρακτικά η φορολογία για έναν φορολογικό κάτοικο Ελλάδας* που έχει εταιρία στη Ρουμανία και δραστηριοποιείται εκεί επαγγελματικά μειώνεται ακόμη περισσότερο!

Μέχρι τώρα, ο Έλληνας φορολογικός κάτοικος με εταιρία στη Ρουμανία πλήρωνε:

– 1% φόρο εισοδήματος επί του τζίρου της εταιρίας (αν αυτή έχει υπάλληλο), ή 3% αν δεν έχει

– 5% φόρο μερίσματος, εφόσον ήθελε να πάρει μέρισμα από αυτή

– επιπλέον 5% φόρο μερίσματος στην Ελλάδα, μιας και ο φόρος μερίσματος ήταν 10%. Με την εισαγωγή μερίσματος προσκόμιζε το αποδεικτικό ότι πλήρωσε 5% στη Ρουμανία και κατέβαλλε τη διαφορά

(Υπάρχουν αποφάσεις δικαστηρίων που ξεκαθαρίζουν πως η εισαγωγή μερίσματος φορολογείται αυτόνομα και δεν μπαίνει στην κλίμακα φόρου).

Με τα νέα δεδομένα και τη μείωση του φόρου μερίσματος στην Ελλάδα στο 5%, ο Έλληνας φορολογικός κάτοικος με εταιρία στη Ρουμανία θα πληρώνει:

– 1% ή 3% φόρο επί του τζίρου

– 5% φόρο μερίσματος, εφόσον θέλει να πάρει μέρισμα

… και τίποτε άλλο!

Στη Ρουμανία δεν θα πληρώσει υποχρεωτικές ασφαλιστικές εισφορές ως ιδιοκτήτης εταιρίας, ούτε προκαταβολές φόρου, εισφορά αλληλεγγύης, ΓΕΜΗ κλπ!

Η Ρουμανία παραμένει η καλύτερη επιλογή για όποιον θέλει να ανοίξει τα φτερά του σε μία δυναμική αγορά, με χαμηλή φορολογία και ασφαλές τραπεζικό περιβάλλον, χωρίς γεωπολιτικούς κινδύνους.

Για περισσότερα, καλέστε στο 6979339400 ή συμπλήρωσε την παρακάτω φόρμα επικοινωνάς!


Επικοινωνία

  Επίθετο (Υποχρεωτικό πεδίο)

  Όνομα (Υποχρεωτικό πεδίο)

  Email (Υποχρεωτικό πεδίο)

  Telephone (Τηλέφωνο)

  Διεύθυνση

  Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας